Csiga lapozó

2016. augusztus 19. - TanítsOtthon

csiga4.jpg

Megmutattuk már a katica, a méhecske, a hangya és a légy lapozónkat, amiket régebben készítettünk. Ma a csiga lapozónkról készítettem pár képet, mivel nemrégen pár vízicsigával bővült a család. Remélem inspirálónak találjátok!

Tovább

Hogyan hozzuk ki a maximumot a játszóterezésből? (3+1 ötlet)

Kép: Hugo Saraiva

Biztosan veletek is sokszor fordul elő, hogy lementek a játszótérre, de éppen nincs senki, akivel közösen el lehetne ütni az időt, ráadásul a hinta és a homokozó is egy idő után unalmassá válik. Nálunk az alábbi ötletek váltak be az ilyen helyzetekre:

Tovább

Bánatfaló

banatfalo2.jpg

A napokban Vadadi Adrienn Alma utca 22. című könyvét olvastuk, mely egy társasház és az ott lakó gyerekek kalandokkal teli életéről szól. Az egyik aranyos fejezet arról szól, hogy hogyan készítenek egy dobozból bánatfaló szörnyeteget, "egy olyan izét, amibe a gondokat meg bajokat kell beledobálni, hogy a szörnyecske megegye őket, és soha többé ne jöjjenek vissza". Természetesen, rögtön megihletett minket ez a kép és elkészítettük a saját bánatfalónkat. Remélem, Ti is kedvet kaptok hozzá! 

Tovább

Relációs kroki

relacios_kroki.jpg

Ez az ötlet egy főnyeremény! Amilyen egyszerű, olyan hasznos! Hihetetlenül élvezetessé teszi a relációs jelek gyakorlását! Ha leülünk matekozni, mindig velünk tart Relációs Kroki is, hogy segítsen a feladatok megoldásában...még akkor is, ha éppen nem a relációs jelekről van szó. Ha a falánk kroki túl félelmetes lenne, készíthettek torkos kacsát is. A lényeg, hogy veletek tartson egy jó barát a számok világába! Ami azt illeti, van még egy előnye ennek az ötletnek... meg kell enni hozzá legalább két jégkrémet! :)

Ünnepeljük sütivel a cseresznyefák virágzását!

suti2.jpg

Japánban minden tavasszal megünneplik a Sakurát, azaz a cseresznyefák virágzását. Milyen jó lenne, ha ez itthon is hagyománnyá válhatna! Mi ezennel megtesszük az első lépést, és kinevezzük ezt a sütit a magyar Sakura hivatalos édességévé, mert olyan gyönyörű, mint egy cseresznyevirág!

Hozzávalók:

Tovább

Újrahasznosítás: készítsünk saját rajzlapot!

papir4.jpg

Azt gondolom, talán mind egyetértünk abban, hogy fontos megtanítani a gyerekeket arra, hogy miért kell külön gyűjteni a műanyagot, az üveget, a fémet, a papírt. Jó ha látják, hogy újrahasznosítással számos dolog készíthető a szemétből. Most egy papír újrahasznosító ötletet mutatok, hogy megtapasztalhassák a kisebbek is, hogy az otthon lévő hulladékpapír kincset ér, ha jó kezekbe kerül!

Tovább

Egyiptomi fejdísz

egyiptomi_fejdisz2.jpg

Elkezdtünk foglalkozni az ókori egyiptomi kultúrával. Mondanom sem kell, hogy ez egy nagyon hálás téma! Fáraók, piramisok, múmiák... Elsőként a fejdíszt mutatom meg, amit készítettünk. Roppant egyszerű! Az alapja egy pár csík arany színű karton. Hamarosan mutatom az egyiptomi jelmezünk többi kiegészítőjét is!

Tovább

Homokozó az erkélyen

homokozo2.jpg

Végre itt a jó idő! Kertes házzal rendelkezők ilyenkor előnyben vannak, hiszen pár lépéssel a szabadban is lehet lenni a kisebbekkel. Társasházban élők számára a levegőzés azonban sokszor komoly tervezést igényel. Először is, be kell osztani a napot, hogy jusson idő a főzésre, takarításra, bevásárlásra. Azután jön a csomagolás, mert ugyebár sosem lehet tudni... innivaló, ennivaló, kézfertőtlenítő, naptej, kis sapka, nagy sapka, váltásruhák hada, és még sorolhatnám mi minden jó, ha van nálunk a játszótéren. 

Tovább